sobota 6. října 2007

Úvodem

Žil jsem delší dobu v zahraničí a tak se z mého slovníku asi vztratila všechna krásná slova, ale protože nechci mluvit o literatůře ale o výtvarném umění tak to snad nevadí.
Všechno kolem nás se mění a to velice rychle. Hranice přestávají existovat a to platí i v oblasti umění. V jednom z mnoha Artblogs mne zaujal článek, který se zabývá myšlenkou budoucnosti uměleckých škol. Je třeba vychovávat umělce pro které je jediným cílem rozvoj jejich talentu a nebo ekonomicky zdatné jedince, kteří jsou schopni se sami prodrat labyrintem uměleckého světa. Má umělecká škola 21 století namísto talent factory být odbornou školou, která připraví mladého adepta na všechna uskalí umělecké jungle? Je pravdou, že u nás umění a marketing jsou dvě naprosto rozdílné věci, zatím co v zahraniční experti v marketingu vymýšlí nové metody – biennale, art fairs, art turism, open studios, MySpace, YouTube apod.
Nejen umělecké ale i fyzické hranice přestávají existovat. Jsme evropskými občany, tak toho musíme využít a vyrazit do světa. Když ne my osobně, tak alespoň naše práce.
Doufám že jsem Vás dostatečně motivoval a teď do práce.

Rozhodl jsem se založit artyCZECHS a vytvořit tak forum zabývající se
informacemi z kultury - výstavy, rady, informace o residenčních pobytech v zahraničí....

Přestaňme býti osamělýmy střelci a začněme komunikovat.
Pošlete Vaše názory, nápady nebo jen navštivte artyCZECHS…….

Žádné komentáře: