sobota 28. února 2009

Vanity Gallery.......

Dostávám pravidelně dopisy tohoto znění:
Dear Jiri,

We recently reviewed your work online and would like to consider you for an upcoming group exhibition at Ico Gallery in Tribeca NY.  In exchange for your assistance in paying some of your promotional costs, we will feature you in a show here at Ico Gallery as well as promote your work in print and online for up to 1 year.  If you are interested in discussing this opportunity further, I can put you in touch with the gallery Director, Skylor Brummans or the head curator Robert Berry.  Details regarding specific exhibitions and marketing plans should be discussed directly with Skylor or Robert.  Also, we are not negotiable regarding marketing expense or our commission.  Opportunities for solo or small group shows can also be discussed with the director on an individual basis.  This letter is not an opportunity to exhibit; it is to express our general interest in working with you. 
Jiri

Po shlédnutí Vaší práce na internetu, Vám chceme nabídnout možnost výstavy v Ico Galerii - Tribeca NY. Je ovšem třeba finančně přispět na pořádání výstavy................Podmínky o možnosti výstavovat solo , nebo v malé skupině prodiskutujte přímo s ........
Galerie si bere 5O% z prodeje a poplatek za společnou výstavu je $2,500
Uvádím pouze částečný překlad, jen to důležité.
Toto je dopis, který posílají tzv. Vanity Gallerie.
Co to vlastně znamená Vanity Gallery?
Jsou to galerie, které účtují umělcům poplatek za výstavu a vydělávají více peněz z poplatků, než z prodeje umění. Když si spočítate vaše náklady : $2,500 poplatek, 50% z prodeje, náklady na zaslání děl do galerie, případně vaše letenka a pobyt a náklady na zaslání neprodaných děl zpět. Není to zrovna laciná záležitost!!!!
Myslíte, že Galerie v NY má opravdu poctivý zájem propagovat malého Českého umělce. Jaké jsou předpoklady, že vůbec něco prodáte v té ohromné konkurenci ??
Vyhledejte si na GOOGLU Vanity Gallery a přečtěte si co říkají také ostatní umělci......

Žádné komentáře: